torsdag 17. november 2011

Tur til Mysore, siste helgen i Diwali

Første stopp på veg til Mysore er "Big Banyan tree" et enormt 400 år gammelt tre med hengende røtter som srekker seg over et stort område. Vi spiser frokost i skyggen av de veldige bladkronene. Noe som ikke viser seg å bli så lett da våre tobeinte artsfrender gir inntrykk av å være invitert!!! Med god hjelp fra en vakt med en stokk lykkes vi i all hast å stappe å stappe i oss det mest nødvendige for ferden videre!







Swante, Jens kollega fra Uppsala på jobbrelatert besøk i Bangalore og med på tur... noe svekket av Bangalore belly men alikevel et hyggelig reisefølge, godt likt av ape til venstre


Vel framme i Mysore havner vi på Fortune JP palace, flott 4 stjernes hotell. Dette etter  å ha blitt omplassert fra vårt egentlige hotell. Vi hadde nemlig glemt passene våre alle mann, og uten pass er det ikke lett å få  innkvartering i dette landet.. Indiske myndigheter fører en nitisk registrering av alle utlenninger og hvor de befinner, til enhver tid, selv de minste hotellene kan komme i skikkelig trøbbel hvis det viser seg at de lar identitetsløse utlenninger få sove i deres senger. Etter å ha saumfart våre muligheter og vurdert "dagstur" tilbyr hotellet å omplassere oss til et annet hotell som har untak fra regelen der førerkort gjør samme nytte som pass, Mysoreturen er dermed reddet, og det viser seg å bli både bedre og billigere.... Dette med pass viser seg å være et svakt punkt i denne familien, tankene går til en viss Tallin kryssning denne påsken..... Man lærer visst aldrig!


Jens o bettan på hotellets takterasse!!!!!




Mysore palace på dagtid, Skal jo være en opplevelse på kveldstid, da hele palasset er opplyst med hjelp av tusenvis av av lyspærer... Vi gikk glipp av dette denne gangen pga en eller annen musikkforestilling inne på palassområdet, bilettene var utsolgt men pga elektriske problemer ble det allikevel ikke noe av, så dette har vi tilgode til neste gang, fin utflykt for Berit, Jarle, Birgitta og Bjørm når de kommer.






Hindutempel


 Maharajaens sommerpalass



Frukt og grønnsaksmarked i gamlebyen


Lime og betel-blar, en slags tobakk som tygges og spyttes ut i ekle klaser !!!! Som forøvrig også farger tennene røde


Pulver til dekorering ved høytider og fester




Sukkerrør



Elias og Jens presser sukker-rør til sukker saft!!! Tungt arbeid!




Bull-tempel på veg opp til Camundi hill



Elias og apeguden Hanuman.


Utsikt over Mysore



Hellig mann som selger velsignelser for rupies!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar