torsdag 21. juli 2011

Ankomst Bengaluru

Vi ankom Bengaluru internasjonale flyplass tidlig på morgenen og ble varmt mottatt av to biler og hjelpsomme karer fra jens jobb. Etter en kort mellomlanding blandt hvitkledte sheiker og deres svartkledde fruer i 40 graders Quatar var det behagelig å kjenne bangalores svale vinder. 
Vi er nå midlertidig innkvartert på et leilighetshotell og skal begynne og se på skoler og leiligheter imorgen.
Vi er trötte etter reisen og fulle av nye inntrykk og anderledesheter. Viktor en sjåför som står til vår disposisjon inntil vi får vår egen har kjört oss fram og tilbake til kontoret idag. Dette tar tid både pga avstand og trafikken som er ganske ekstrem... (og Jens som hadde planer om å sykle til jobb) De kjörer på feil side av vegen (venstretrafikk) og fölger prinsippet om den sterkestes rett... mellom bilene kjörer mopeder og trehjulinger i sikk-sakk og det er bare å håpe på at det går bra... men det gjör det, så langt iallefall. Disse kjöreturene gjennom byen er en reise inn i en annen verden der forskjellene er store og inntrykkene mange, barna ser med store öyne på alle löshunder, hellige kuer, falleferdige bygninger, nybygg, söppel, templer og fargesprakende kjöretöy mennesker og bygninger. De bygger noe overalt og river samtidig noe annet... har fått for meg at Bengalore skal väre en moderne by, vi har ikke sett så mye av dette enda, vi har heller ikke sett en eneste vestlenning enda, så vi er i India all right.... Hyggelige og hjelpsomme mennesker.
Temperaturen er behagelig for oss nyankomne, som en svensk norsk varm sommer. Höy luftfuktighet da det er monsunperiode her i India og det regner stort hver ettermiddag fram til september.
Ja det er ufattbart at vi skal väre her ett år, behagelig å kjenne at vi ikke har det travelt med å utforske noe, flyet går ikke tilbake för juni 2012. Alva sover etter en utmattende reise, mange inntrykk og et panikkartet möte med en kakkerlakk... Elias er ute og utforsker närområdet med pappsen og er full av entusiasme, krav og forventninger... Selv er jeg trött men forventningsfull og spent på hva de neste dagene vil bringe, men alt har gått bra så langt og alt er nytt og spennende. Kjenner litt uro i magen men om det er bekymring eller bakterolusker vet jeg ikke men jeg kan erindre fra en tidligere reise til India for 15 år tilbake at yoghurtdrikken "Lassi" gjorde underverker, så imorgen skal jeg spane etter denne...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar